top of page
  • Forfatters billede- jesper *

Hvad er GHG Protokollen?

Opdateret: 26. jul. 2022

GHG-Protokollen (GreenHouseGas) giver virksomheder en ensartet måde at udregne deres samlede klimaaftryk. Dette giver desuden virksomhederne mulighed for at forstå hvilke aktiviteter, der driver klimaaftrykket, samt for at opsætte konkrete reduktionsmål. GHG-Protokollen er den førende standard for udregning af klimaaftryk.

GHG-Protokollen (GreenHouseGas) giver virksomheder en ensartet måde at udregne deres samlede klimaaftryk

Erhvervslivet spiller en afgørende rolle for, at vi i Danmark kan gennemføre den grønne omstilling, og for om vi lykkes i kampen mod globale klimaforandringer. Selvom Danmark er et lille land på den internationale scene, kan vi potentielt spille en stor rolle ved at være med til at vise vejen for andre – såvel med mål, som med handling.

Samtidig råder vi med vores position i de globale værdikæder, eksport af konkrete klimavenlige løsninger og vores mange samarbejdspartnere over hele kloden over en handlekraft, som langt overstiger vores størrelse. Hvis potentialet skal forløses, kræver det dog, at alle sektorer og brancher i Danmark går ambitiøst til værks. Ifølge en undersøgelse af danske virk - somheders klimaindsats fra januar 2020 arbejder 6 ud af 10 virksomheder med at mindske deres klimapåvirkning. Men når det kommer til beregninger og målsætninger for klimapåvirkningen, er der tale om væsentligt færre virksomheder. Omtrent 1 ud af 10 foretager beregninger af virksomhedens CO 2 -udledning eller sætter konkrete målsætninger for at mindske sin udledning. Mange har svært ved at finde tid og ressourcer til at påbegynde ar - bejdet, og meget peger på, at det blandt andet er de globale effekter og værdikæder på tværs af landegrænser


3 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page