top of page
  • Forfatters billede- jesper *

Endeligt grønt lys til virksomheders bæredygtigheds rapportering.

Opdateret: 3. dec. 2022

Rådet giver endeligt grønt lys til virksomhedernes bæredygtighedsrapporteringsdirektiv

Rådet gav sin endelige godkendelse af direktivet om rapportering af virksomheders bæredygtighed (CSRD).


Det betyder, at virksomheder snart vil blive forpligtet til at offentliggøre detaljerede oplysninger om bæredygtighedsspørgsmål. Dette vil øge en virksomheds ansvarlighed, forhindre divergerende bæredygtighedsstandarder og lette overgangen til en bæredygtig økonomi.

De nye regler vil gøre flere virksomheder ansvarlige for deres indflydelse på samfundet og vil guide dem mod en økonomi, der gavner mennesker og miljø. Data om det miljømæssige og samfundsmæssige fodaftryk vil være offentligt tilgængelige for alle, der er interesserede i dette fodaftryk. Samtidig er de nye udvidede krav skræddersyet til forskellige virksomhedsstørrelser og giver dem tilstrækkelig overgangsperiode til at blive klar til de nye krav.


Jozef Síkela, minister for industri og handel:

Rent praktisk vil virksomheder skulle rapportere om, hvordan deres forretningsmodel påvirker deres bæredygtighed, og om hvordan eksterne bæredygtighedsfaktorer (såsom klimaændringer eller menneskerettighedsspørgsmål) påvirker deres aktiviteter. Dette vil klæde investorer og andre interessenter bedre på til at tage informerede beslutninger om bæredygtighedsspørgsmål.


CSRD styrker de eksisterende regler om ikke-finansiel rapportering, der er indført i regnskabsdirektivet med 2014-direktivet om ikke-finansiel rapportering (NFRD), som ikke længere er skræddersyet til EU's omstilling til en bæredygtig økonomi.


Nye indberetningsregler for virksomheder

CSRD indfører mere detaljerede rapporteringskrav og sikrer, at store virksomheder og børsnoterede SMV'er er forpligtet til at rapportere om bæredygtighedsspørgsmål såsom miljørettigheder, sociale rettigheder, menneskerettigheder og styringsfaktorer.

De nye regler for bæredygtighedsrapportering vil gælde for alle store virksomheder og for alle virksomheder noteret på regulerede markeder undtagen børsnoterede mikrovirksomheder. Disse virksomheder er også ansvarlige for at vurdere de oplysninger, der gælder for deres datterselskaber.

Reglerne gælder også for børsnoterede SMV'er under hensyntagen til deres særlige karakteristika. En undtagelse vil være mulig for børsnoterede SMV'er i en overgangsperiode, hvilket fritager dem fra direktivets anvendelse indtil 2028.


Læs mere:

6 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comentarios


bottom of page