top of page
  • Forfatters billede- jesper *

CSRD-direktivet - Hvordan skal SMV’er gribe det an?

Opdateret: 5. jan. 2023

En radikal omvæltning af bæredygtighed i EU er på vej, og det vil sprede sig til resten af verden, mener dagens gæst, Birgitte Rose Mogensen, som arbejder med ESG og som har været med i forarbejdet til at standardisere bæredygtighedsrapportering i EU. Corporate Sustainability Reporting Directive, også kaldet CSRD-direktivet, er omdrejningspunktet for Bæredygtig Business i dag.

Det er en ny rapporteringsstandard, som er gældende for alle store virksomheder i EU fra 2024 samt for alle SMV’er i 2026.

Men hvad er det helt præcist? Hvem skal rapportere på det og hvornår? Er det obligatorisk? Hvordan skal SMV’er gribe det an? Hvad får det af betydning? Og hvorfor er det potentielt lige så stort som industrialiseringen var flere århundreder siden? Lyt med og bliv klogere på hvorfor dagens gæst mener, at harmoniseringen af reglerne på området, vil medføre noget af en revolution, når det handler om bæredygtighed og rapportering.

Vi taler blandt andet om: • At det ”gamle” direktiv var problematisk, fordi virksomhederne selv kunne vælge at rapportere, hvad de selv fandt væsentligt • At CSRD kan ende med at blive SMV’ernes eksistensberettigelse, fordi de store virksomheder fremadrettet vil vælge de leverandører, som kan levere på bæredygtighed • Det såkaldte ”ESG-spor”

Nævnt i episoden: • NACE-koder. Læs om dem her: libguides.cbs.dk/c.php?g=417459&p=2844982 • Industrialiseringen – hvis du skal læse op på din historiske viden om perioden, kan du gøre det her: faktalink.dk/titelliste/industrialiseringen • Læs i øvrigt om EU's taxonomi samt om CSRD-direktivet i denne artikel hos Dansk Erhverv: www.danskerhverv.dk/radgivning/csr/…ge-aktiviteter/


10 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

コメント


bottom of page