top of page
  • Forfatters billede- jesper *

SMV’er spiller en afgørende rolle for bæredygtighed

Opdateret: 5. feb. 2023

SMV’er spiller en afgørende rolle

Dagens lancering fandt sted hos Vækstfonden, hvor listen blev offentliggjort sammen med årets SMV COP-publikation med best practice-eksempler på rapportering samt udtalelser fra FSR – danske revisorer om, hvordan de enkelte rapporter udmærker sig.

”SMV’erne spiller en central rolle for at løfte bæredygtigheds-agendaen herhjemme. Vi oplever hos Global Compact Network Denmark, at viljen og ambitionerne allerede er hos SMV’erne.

Men det kan være vanskeligt, fordi mindre virksomheder har færre ressourcer,” siger Sara Krüger Falk, direktør for Global Compact Network Denmark.

Over halvdelen af medlemmerne hos FN’s Global Compact har under 250 medarbejdere og er en del af SMV-segmentet. Det seneste år har Global Compact Network Denmark fået 107 nye medlemmer, heraf 81 virksomheder i SMV-segmentet, så der ses en stigende interesse i arbejdet med samfundsansvar og bæredygtighed i dette segment.


“Rapportering er hjørnestenen i arbejdet med bæredygtighed, og det går hånd i hånd med transparens. Rapportering er også en kommunikationskanal til alle stakeholders, investorer, medarbejdere, samarbejdspartnere og ikke mindst til kunder,” lyder det fra Sara Krüger Falk.


Bæredygtighed som kernen i virksomhedsdrift

SMV COP-listen er et initiativ, der skal inspirere og motivere SMV’er til at styrke virksomhedernes bæredygtighedsarbejde ved at rapportere på og sætte målbare mål for deres indsats i arbejdet med de Ti Principper og verdensmålene. For netop rapportering sætter rammerne for handling. Samtidig er datagrundlaget og god regnskabspraksis en nødvendighed for at sikre grundlag for sammenlignelighed og troværdig rapportering.

Læs mere:

10 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page