top of page
  • Forfatters billede- jesper *

Kan virksomheden klare sig for investorer og samtidig forfølge en ESG-strategi ? The CEO’s dillemma!

Der er opstået en konsensus i de senere år om, at miljømæssige, sociale og forvaltningsmæssige (ESG)-spørgsmål er af afgørende betydning for erhvervslivet. Men hvad skal virksomheder gøre ved investorer, der ikke vil acceptere lavere afkast for at fremme ESG-mål?

I en nylig PwC-undersøgelse placerede globale investorer ESG-relaterede resultater såsom effektiv virksomhedsledelse og reduktion af drivhusgasemissioner blandt deres top fem prioriteter for virksomheder at levere. Men 81 % sagde videre, at de kun ville acceptere en reduktion på 1 procentpoint eller mindre i afkastet for at fremme ESG-målsætninger – både dem, der er relevante for virksomheden, og dem, der har en gavnlig indvirkning på samfundet. Og omkring halvdelen af ​​denne gruppe var særligt ubøjelige og ville slet ikke acceptere et fald i afkast. For topchefer og bestyrelser udgør afbrydelsen med investorer et dilemma: Kan deres virksomhed klare sig godt for investorer og samtidig forfølge en klar ESG-strategi? Vi mener, at svaret er ja, hvis virksomheder finder den rette balance mellem kortsigtede præstationskrav og de investeringer, der er nødvendige for at opfylde langsigtede ESG-mål. Når virksomheder investerer i ESG-initiativer (f.eks. i de teknologier og systemer, der er nødvendige for at understøtte fremtidige reguleringer og eventuelle netto-nul-forpligtelser, de har givet), kan de ganske vist stå over for pushback og kortsigtede aktiekursudsving.


Men i det lange løb, da klimaændringer i stigende grad påvirker værdibevarelse og evnen til at levere vedvarende overskud, vil den samlede akkumulerede værdi af ikke at investere i ESG være væsentligt lavere end en vellykket ESG-tilgang. Nøglen er at definere en overbevisende langsigtet ESG-vej for at skabe værdi inden for grænserne af de kortsigtede KPI'er, der adresserer investorernes præstationsforventninger. At tage deres interessenter – og især deres aktionærer – med på rejsen mod den langsigtede vision er, hvordan virksomheder kan håndtere afbrydelsen mellem kortsigtet pres og langsigtede muligheder.


8 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page