top of page
  • Forfatters billede- jesper *

ESG er en valuta for ansvarlig værdiskabelse

Opdateret: 29. maj 2023


ESG er et rammeværk, der kan dokumentere virksomhedernes fremdriftsveje mod et mere bæredygtigt samfund.


Mens de finansielle data er modne, er modningen og dermed sammenligningen af ikke-finansielle data stadig på vej.

ESG’s aktualitet er drevet af samfundets voksende forventninger til virksomheders ansvar, og EU’s kommende lovgivning på området. Bæredygtig transformation kræver både kommunikation og dokumentation.


Vi taler om ideer til at udtrykke virksomhedens bæredygtighedsarbejde i tal - i en hovednøgletalstabel - for bæredygtighed kan måles, men ansvarlighed har mange bundlinjer, og det kræver mange og meget diverse måleenheder at rapportere på både CO2-emissioner, arbejdsulykker, trivsel og god selskabsledelse. På netværksmøderne kan vi komme omkring emner som:


EU-lovgivning og C25 best practice

Hvad er status på EU-lovgivning: Hvor kommer bæredygtighedsrapporteringen fra, og hvor skal den hen? Hvad er status på reguleringen af bæredygtigheds- og ESG-rapportering? Hvad rapporterer C25 virksomheder på ifølge ESG-barometret og hvad kan vi lære fra dem?


Væsentlighed ift. strategi

Vi dykker ned i væsentlighed og taler om, hvordan man vurderer, hvad som skal vælges til og fra? Hvad er væsentligt strategisk og operationelt - på kort, mellem og lang sigt for at skabe impact og forankring?


Ikke-finansielle data

Vi ser på modningen og værdien af, at benytte ikke-finansielle data – hvordan kan vi benytte dem? Hvilke er mest relevante og kan vi på nogen måde gøre dem kvantificerbare alligevel.


Rapportering

Hvordan får vi vores indsatser bedst repræsenteret i tal og bundlinje – og hvad skal vi prioritere?


3 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page