top of page
  • Forfatters billede- jesper *

Danmark er førende på verdensplan !

Opdateret: 26. jul. 2022

Yale Center for Environmental Law and Policy udarbejder i samarbejde med Columbia University’s Center for International Earth Science Information hvert andet år det såkaldte ’Environmental Performance Index’. Heri listes 180 lande ud fra 40 bæredygtighedskriterier, der både ser på miljømæssig sundhed, økosystemers vitalitet, samt tiltag til at imødegå klimaforandringer.

Klimakrise Klima Bæredygtighed Rapportering Fossile brændsler miljømæssige tiltag
Førende på verdensplan men SMV mangler

Det primære formål med indekset er at skabe et deltaljeret og komparativt analysegrundlag for at vurdere, hvilke klima- og miljømæssige tiltag, som har en effekt. Yale og Columbias bæredygtighedsindeks slår fast, at Danmark er førende på verdensplan, når det kommer til bæredygtighed og håndtering af klimakrisen. I indekset bliver i alt 180 lande målt på 40 forskellige indikatorer. Det drejer sig f.eks. tiltag, der afbøder klimaforandringer og forbedrer miljøets og økosystemernes tilstand.

Danmark fremhæves i rapporten for at have reduceret CO2 udledninger markant og for at have nedskaleret fossile brændsler og fokuseret på vedvarende energi. Derudover roser rapporten, at Danmark sætter baren højt med bindende klimamål og på sigt klimaneutralitet. Danmark er sammen med Storbritannien det eneste land, der ifølge indekset når målet om klimaneutralitet før 2050.


Læs mere:

9 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page