top of page
  • Forfatters billede- jesper *

Ændringer i ESG-rapportering

Opdateret: 26. jul. 2022

Miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige (ESG)-rapporteringsstandarder og -rammer er afgørende for at levere ensartet og sammenlignelig rapportering af relevant ESG-information. Der er sket adskillige væsentlige ændringer i det seneste år relateret til ESG-rapportering. Denne artikel forsøger at afmystificere disse ESG-rapporteringsændringer og tjene som en kort introduktion til ESG-standarder og -rammer.

ESG Rapportering bæredygtighed kommunikere klima
ESG Rapportering bæredygtighed kommunikere om klima indsats

Ændringer i ESG-rapportering Flere store konsolideringer af ESG-rapporteringsfonde fandt sted i 2021. Dannelsen af ​​International Sustainability Standards Board (ISSB) blev annonceret på klimakonferencen COP26 i november 2021 af International Financial Reporting Standards (IFRS) Foundation. ISSB vil blive overvåget af IFRS Foundation Trustees, som også fører tilsyn med International Accounting Standards Board (IASB). ISSB blev dannet og organiseret således, at IFRS Foundation giver bæredygtighedsregnskab lige fod med finansielt regnskab. ISSB forventes at fastsætte bæredygtighedsoplysningsstandarder, der er aktionærfokuserede og branchespecifikke, såsom Sustainability Accounting Standards Board (SASB) standarderne. De nye internationale standarder starter ikke fra bunden, da ISSB bruger og konsoliderer de fleste af de fremtrædende ESG-standarder og rammer, når de udarbejder de nye standarder.


Eksisterende ESG-standarder og -rammer Global Reporting Initiative (GRI)-standarder, Task Force on Climate-related Financial Disclosures (TCFD) og SASB-standarder er tre af de væsentlige ESG-standarder og rammer, der anvendes. GRI-standarder hjælper organisationer med at rapportere om væsentlige indvirkninger på økonomien, miljøet og det omgivende samfund. GRI-oplysninger henvender sig til en bred vifte af interessenter i stedet for at fokusere på aktionærer og er de mest udbredte ESG-rapporteringsstandarder globalt. TCFD er en principbaseret ramme for klimarelaterede finansielle oplysninger. SASB-standarder er fokuseret på aktionærernes informationsbehov og designet til at producere information, der er økonomisk væsentlig, beslutningsnyttig og omkostningseffektiv.

En virksomheds beslutning om at identificere, hvad der skal oplyses, og hvilke ESG-standarder eller rammer, der skal bruges, afhænger af flere faktorer, herunder: * Hvad er almindeligvis oplyst og relevant for branchen * Virksomhedens strategi og fokus * Eventuelle rapporteringskrav * Tilsigtet målgruppe for ESG-rapporten


Læs mere:

2 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page